dinsdag 1 oktober 2013

De eerste weken


De eerste weken

We zijn inmiddels via Maryland, Virginia, North Carolina, Tennessee, Mississippi, Arkansas in Oklahoma aangeland. Onderweg hebben we verscheidene bezienswaardigheden bezocht, zoals ‘Colonial Williamsburg’ in VA. Een stadje dat in z’n oorspronkelijke staat van het coloniale tijdperk, is gebleven en nu fungeert als een soort openlucht museum. Leuk, maar Europa stikt van dat spul. Voor ons dus niet zo bijzonder. Wat wel veel indruk op mij persoonlijk heeft gemaakt, is Kitty Hawk in North Carolina, waar de gebroeders Wright de eerste gemotoriseerde vlucht hebben gemaakt. De site is eigenlijk heel eenvoudig; een monument, een veld, waar het allemaal gebeurde, een schuur en een visitor center, dat een klein museum herbergt. Maar de historie, het feit dat het hier allemaal begonnen is....Kippenvel! Wat had ik het graag allemaal meegemaakt. Ik had het vast van ze gewonnen...hahaha.


Een stukje prachtige kust gedaan en via de Blue Ridge Hwy en Smoky Mountains richting Tennessee. Onderweg nog het Tabaks Museum in Durham (NC) bezocht. Hier heeft een zekere meneer Washington Duke , na de burgeroorlog, het gigantische imperium van American Tobacco opgebouwd. Verbazingwekkend wat een welvaart dat met zich mee brengt voor de streek. Totdat de wetten veranderen...

Lynchburg Tennessee is de plaats van de Jack Daniels whisky distillery. Leuk stadje, maar wel vreemd dat het spul, dat hier wordt gestookt, niet mag worden verkocht, omdat het stadje nog steeds ‘droog ligt’. Vreemde wetten, want een paar kilometer verderop wordt het met kratten tegelijk verkocht. Nou ja, we hebben al op een eerdere plaats ons glaasje uit een kopje moeten drinken vanwege gelijkaardige voorschriften.


Mississippi maakt op ons een verschrikkelijk armoedige indruk. Het stadje Clarksdale, met z’n overigens heel interessante ‘Delta Blues Museum’ spant wel de kroon. Allemaal bedrijven en winkels ‘out of business’, wegen vol met gaten en straten vol met rotzooi.
Voor de rest, soja-, mais- en rijstvelden, zo ver je kunt kijken.

We gaan de Mississippi over en volgen de I-40 door Arkansas naar Oklahoma.
Het ‘Route 66 Museum’ in Clinton OK, is een stop vol nostalgie. Heel erg leuk.

Morgen weer verder langs de I-40, Texas in en uiteindelijk naar Albuquerque, New Mexico, waar we hebben geboekt voor het ‘Balloon Festival.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten