vrijdag 20 september 2013

LondenVandaag is het zover
We vertrekken uit Düsseldorf via Londen naar Baltimore
We worden met bussen naar de Boeing 737 van British Airways gebracht.
De captain doet een beetje denigrerend over het feit dat hij niet aan een slurf staat.
Dan, … een kleine vertraging bij vertrek. Er moeten nog twee containers worden geladen en de lift heeft het begeven. Er moet een andere gehaald worden en die moet van de andere kant van het vliegveld komen. De captain deelt ons mee, dat het twintig minuten vertraging oplevert. Vijf minuten later zijn de containers geladen. De Duitse efficiëntie had een oplossing gevonden en even later zijn we weg.
Als we Londen naderen krijgen we te horen dat we moeten gaan holden omdat het erg druk is op Heathrow. Twintig minuten vertraging. Wij vinden dat helemaal niet erg omdat we toch vijf uur moeten wachten op de volgende vlucht. Dan krijgen we toestemming om te landen. Echter er is niet voldoende parkeerplaats. Weer dertig minuten wachten. We worden naar het andere eind van het veld geleid waar we, wat schetst onze verbazing, met bussen zullen worden opgehaald.
Maar we moeten veertig minuten wachten omdat er een verkeerde trap staat en de passende moet van verre komen. Uiteindelijk worden we met de bus naar Terminal 5 gebracht. Deze wordt door de Engelsen als de modernste ter wereld beschouwd. Kan, weet ik hoeveel vluchten per dag afhandelen en de bagage wordt volkomen automatisch verwerkt. Ze zijn wel vergeten dat zoveel vliegtuigen ook nogal wat passagiers met zich mee brengen en dat die allemaal door de security moeten. Ja ja, heeft dus minstens ander half uur geduurd. Nou die vijf uur hebben we wel nodig gehad hoor. Dan draait de wind. Alle vliegtuigen moeten nu van een andere baan starten en de hele boel moet dus worden omgezet. Wij hebben, nadat we aan boord waren gegaan, nog een uur moeten wachten voordat we gingen taxiën. Daarna nog eens een kwartier in de rij wachten voordat we eindelijk toestemming kregen voor vertrek. 
Engelsen…..

2 opmerkingen:

  1. Ha ha ha weet je wat die Engelsen denken:
    SAME SHIT, DIFFERENT DAY, die maken zich daar allang geen zorgen meer over.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen